Mediation maakt maatwerk en win-win oplossingen mogelijk.

Het is altijd de uitdaging om de bouw conform plan en kosten, tijdig en liefst zonder gebreken te laten verlopen. In de praktijk blijkt dat dat zelden lukt doordat het vrijwel onmogelijk is de verwachtingen over en weer op elkaar af te stemmen. In de bouw is het belangrijk om tijdig geschillen met elkaar te bespreken en snel op te lossen om escalatie en torenhoge schade te voorkomen. Mediation is daarom bij uitstek geschikt om samen sneller tot constructieve oplossingen te komen.

Ook het verplichte funderingslabel en aanschrijvingen van de overheid om funderingen te restaureren leiden vaak tot frictie tussen buren, gezamenlijke eigenaren, Verenigingen van Eigenaren en met de overheid. Want wie draait op voor de kosten van een fundering en wat zijn de gevolgen voor de gelijkmatige verzakking van je huis als de buren hun fundering gaan aanpakken? In mediation kunnen creatieve oplossingen worden bedacht.

Als mediator werk ik waar nodig met een ervaren en oplossingsgerichte constructeur om optimale kans op succes te bieden.

De gang van zaken bij een mediationraject

In mediation wordt gesproken met alle partijen afzonderlijk en vervolgens samen besproken wat ieder nodig heeft om tot een oplossing te komen. Vaak is bouwkundig onderzoek nodig. Daarvoor werk ik samen met ervaren professionals.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, bel me dan gerust op +31 (0)6 21 808 608 of stuur een mail naar zon@zonmediation.nl.