Soms is een procedure onvermijdelijk.

Als advocaat zal ik altijd eerst proberen om met de wederpartij tot een oplossing te komen. Blijkt dat niet mogelijk dan start ik een procedure zodat de rechter de knoop kan doorhakken.

Verhuizen

Na een scheiding mag je niet zomaar met je kinderen verhuizen. Daar is toestemming van de andere ouder voor nodig. De kinderen hebben recht op verzorging en opvoeding door hun beide ouders. In de rechtspraak zijn daar eisen voor ontwikkeld. Zo moet er een noodzaak zijn om te verhuizen en moet de verhuizing op diverse punten zorgvuldig zijn voorbereid. Ook moet het belang van de ouder die wil verhuizen groter zijn dan het belang van de kinderen om bij beide ouders in de buurt te kunnen wonen. Zie voor meer informatie mijn blogs over Verhuizen in Nederland en Verhuizen naar het Buitenland.

Stiefouderadoptie

Als je na je scheiding met een ander bent gaan samenwonen dan kan de situatie zo zijn dat het voor je kind belangrijk is dat diegene de juridische vader van jouw kind wordt. Daar is een juridische procedure voor nodig, ook als de biologische vader van je kind wil instemmen met het verzoek. Vaak wordt in dat geval tevens verzocht om wijziging van de geslachtsnaam. Voor een stiefouderadoptie gelden eisen die in de wet en rechtspraak zijn ontwikkeld. Als je hier meer over wilt weten neem dan gerust telefonisch contact op, dan bespreken we samen of jouw situatie voldoet aan die eisen.

Wijziging alimentatie

Als de omstandigheden zijn gewijzigd nadat alimentatie is vastgesteld, kan de alimentatie worden gewijzigd als de hoogte daarvan niet meer voldoet aan de wettelijke maatstaven. Ook als jullie zijn overeengekomen dat wijziging niet mogelijk is, dan kan in schrijnende situaties de alimentatie worden aangepast. Wijziging kan in onderling overleg en als daar geen overeenstemming wordt bereikt kan er een procedure over worden gevoerd bij de rechtbank. Ik kan voor jullie nieuwe berekeningen maken op basis van de nieuwe gegevens (inkomen, kosten, meest recente fiscale bedragen/percentages) en die in mediation met jullie bespreken, of als advocaat proberen in overleg met de wederpartij en haar/zijn advocaat tot overeenstemming te komen. Als overleg niet mogelijk is kan ik als advocaat een procedure voor je starten. Voor meer informatie kun je me altijd even bellen.

De gang van zaken bij een procedure

Als je mij benadert om jou bij te staan als advocaat dan zal ik eerst proberen om met de wederpartij en zijn/haar advocaat tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt of als er spoed is dan zal ik een procedure voor jou starten.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, bel me dan gerust op +31 (0)6 21 808 608 of stuur een mail naar zon@zonmediation.nl.